Det finns de som säger att kärlek är så enkelt, antingen har man den eller så har man inte

 
 
Jobbar natt på infektion nu. Är ganska lugnt vilket är både skönt och lite långtråkigt. Hur som. Igår var jag på första spelningen utav sex stycken med kent. Deras avskedsturné. Så fucking sad! Spelningen var så sjukt bra igår och jag fick se den tillsammans med några utav mina favoritpersoner! <3
Efter spelningen gick jag och panda-Emelie och drack öl och åt kantarellpizza innan jag bokstavligt talat stupade i säng när vi kom tillbaka till hotellet. Men så fin kväll! Bilder från spelningen kommer imorgon när jag har hunnit redigera dom.
 
Annars flyter livet på. Skolan går helt okej och på måndag får jag min nya soffa! Jag och Maria ska även åka på second hand-runda och då ska jag passa på att se om jag hittar tv-bönk och soffbord också. Hoppas!
 
(update 03:54: herregud vad sakta det går)

Varför orkar jag aldrig vänta? It's the story of my life.

Har hängt i mitt kök helda dagen idag, druckit absurda mängder te, läst lite grejer inför seminariet imorgon samt skrivit på min hemtenta som ska in på fredag.
J kom förbi en stund vilket jag himla mysigt för har inte träffat honom på en hel vecka! Nu ska jag krypa ner bredvid Ansgar i sängen, heldag i skolan imorgon OCH PÅ FREDAG ÄR DET KENT I LINKÖPING!
 
 

Morfar ❤

Det känns som om jag måste skriva detta, för jag kan inte bara fortsätta blogga som om ingenting har hänt.
I tisdags förra veckan gick min finaste morfar bort mycket hastigt efter att ha fått en blodförgiftning.
Jag träffade honom senast i somras när jag var över till Gotland. Han var sig lik, gick runt i Hejnum, satt och drack te på uteplatsen och när vi åt tacos satt han, som varje gång vi ätit tacos där, och drog nachoschipsen runt i cheddardippburken för att verkligen få ur allt, haha.
 
Morfar var en man som ville sköta om sig själv och ville gärna ha koll på saker och göra saker på sitt sätt. Men han var också rolig och kunde slänga ur sig saker som fick oss att titta förvånad på honom och sedan gapskratta, som exempelvis en gång när vi satt på uteplatsen och fikade, och morfar tittade upp mot heden och fundersamt sa för sig själv "tänk om det skulle komma ut en dinosaurie ur skogen", eller när han, på skoj, sa att grannarna odlade hasch i sitt växthus. Han älskade allt som hette fika eller godis och tyckte om när vi hade köpt lösgodis och han fick smaka godisar han aldrig ätit innan.
 
 
 
Det känns så knäppt att han är borta. Allt gick så himla fort och så plötsligt var det över liksom? Det är så fruktansvärt svårt att ta in. Men jag är glad för hans skull, att det gick så snabbt och att han inte fick lida.
 
Älskade morfar. Jag saknar dig.

Black and white

Herregud vad jag har hållt på att flippa denna vecka, eller iallafall sedan i tisdags. Gruppuppgiften vi har jobbat med denna veckan har typ gjort mig galen och jag har haft huvudvärk när jag kommit hem från skolan???!? Alltså jag har verkligen aldrig huvudvärk, knappt ens när jag är förkyld liksom. Tänker att hjärnan har fått träningsvärk deluxe. Funderade igår på om det ens var värt att fortsätta om jag skulle må såhär i ett år liksom, men idag när jag vaknade på morgonen och hade haft diskussionsseminarie så kändes det kul igen. Och jag vet ju att det är så att plugga, men får bita ihop och kämpa på typ.
 

En morgon på balkongen.

Kom för ett tag sedan hem från Marie och Hampus då jag hängt med dom i några timmar. Nu är det dags att börja läsa artiklar och studiehandledningen för imorgon ska vi som sagt börja med vår gruppuppgift, så jag ska försöka vara disciplinerad och köra igång på en gång så jag kan sova vid 22. Försöker gå och lägga mig vid den tiden sedan en vecka tillbaka, dels för att jag varit så TRÖTT efter att ha kommit hem från skolan, men också för att läkaren ville att jag skulle ha mer fasta sömnrutiner och se om det funkade mot min trötthet. Anyhow.
 
Imorse satt jag och Hedwig (Ansgar var ocksp med fast han satt i sitt katträd) på balkongen och åt frullis. Måste ju passa på medan man fortfarande kan göra det, vet ju aldrig när hösten slår till. Passade på att föreviga med suddiga webcambilder, men tänkte bättre det än ingenting.
 
(det där hörnet är hennes hörn i soffan. Hon brukar ligga där i ett par timmar när det är sol och njuta. Gullis liksom!)

1 vecka i skolan

Nu har jag gått i skolan en hel vecka så tänkte bara ge er en update på hur jag har det.
 
Vi är en liten klass på typ 14 personer (jämför detta med de 85 vi var när jag började grundutbildningen!), och det är ett bra antal tycker jag nog ändå. Trots att vi bara träffat varandra i tre dagar så känns det som om att vi redan har en liten gemenskap.
Vi har redan hunnit ha diverse olika samtalsövningar, vilket jag tyckte var ganska tråkigt för har gått den utbildningen på jobbet, men jag är ändå glad över att jag klarade av att sitta där tillsammans med främmande människor och låtsas föra ett samtal utan att få totalpanik (tänker på den gången då jag någon månad innan jag tog min grundexamen fick e panikångestattack deluxe när vi skulle göra hjärt-lungräddning för att jag inte kunde låtsas att den där dockan var en person på riktigt och att vi skulle spela teater och ja). Tack KBT-terapi för att jag inte längre har social fobi!
Vi har fått sortera in lite godisar i olika högar beroende på typ smak, form eller innehåll för att utifrån detta förstå vad vi har för förförståelse om dessa och på hur det kan påverka en patient. Vi har också lyssnar på ett tio minuter långt Pippi Långstrumpklipp för att se hur hon vs. en Fröken Rosenblom tilltalade barnen och så diskuterade vi lite kring det. Utöver det har vi haft små diskussioner om allt möjligt, och jag har hunnit träffa Maria och äta en baguett på Kåren!
 
 
Första veckan har helt enkelt varit ganska chill, det tackar jag för. Det som känns mest jobbigt nu är att komma ihåg vad alla uttryck och begrepp betyder och hur jag på bästa sätt letar efter kvalitativa artiklar, men antagligen kommer det komma tillbaka till mig snabbare än jag tänker mig. Och bäst det, för nu i veckan ska vi göra vår gruppinlämningsuppgift och den innehåller både artiklar och olika begrepp. Hujedamig.

Kanske sista balkongförfesten för i år

Lyssnar på "Spela Shoreline"-listan på spotify med Maria och dricker glittrigt mousserande vin!