Balkongfix

Vet ni vad! På fredag ska jag börja jobba 25% igen efter att ha varit sjukskriven, det känns så HIMLA BRA! Har saknat jobbet, patieterna och kollegorna så det ska verkligen bli så mysigt och kul att komma tillbaka.
 
Idag är det valborg och jag hade tänkt att gå ut på en lång pokémonrunda men vaknade upp och var totalt pollensvullen så det blir till att stanna inne. Kanske gör lite pilates istället om den här nästäppan släpper snart. Ikväll ska vi iallafall hem till några kompisar och fira valborg där, känns lagom och bra, pallar inte partaja järnet.
 
 
 
Igår fixade i iordning lite på balkongen. Har ju varit så bortskämd med en asstor balkong innan och våra nya är kanske 1/3 så stora som min andra, men de ska nog gå och göra riktigt mysiga. Bakom det blommiga duschdrapperiet har C satt upp skydd så att det inte ska kunna regna eller blåsa in, och det andra drapperiet går att dra för om det börjar regna eller blåsa in från sidan. Ska sätta upp massa ljusslingor också och ett annat balkongskydd istället för det vita. Och när det blir lite varmare ska det såklart vara en massa blommor där. Kommer nog bli riktigt bra det där 🌸

Lägenheten del 4: köket

Förra veckan fick vi nytt golv i köket. Äntligen! I samma veva passade vi även på att tapetsera fondväggen, varför vänta med det liksom. Igår satte vi även upp en hylla. Såhär såg köket ut innan totalrenoveringen:
 
 
 
 
Och såhär ser det ut nu, vi är så himla nöjda! Den första bilden är tagen med ryggen mot hallen och är alltså det du ser när du ska gå in i köket.
 
 
Här är fondväggen. Visst blev det snyggt? 
 
 
På den lilla hyllan förvarar vi högtalare, kattgrejer och flingor.
 
 
Här är hyllan vi satte upp igår, det blev så bra!
 
 
Har såklart också en hylla där jag förvarar mitt te. Det knäppa dock att jag knappt dricker något te alls när jag är ensam, men när det kommer personer hit och vi ska fika eller liknande så hinkar jag i mig. Ser nog mest te som en sällskapsdricka som är godare att dricka när en har sällskap.
 
 
Och till sist två bilder på saker som jag bara tycker är extra fina.
 

Förvisad till vardagsrummet

Idag är en golvlggare här och ska dra ur vår gamla plastmatta i köket för att kunna lägga in en ny imorgon. Bara det att nu är hela köksgolvet spacklat så jag kommer inte härifrån eftersom enda utvägen är genom köket, haha. Så I guess att jag fåt sitta här ett par timmar medans spacklet torkar. Tur att jag har både dator, broderigrejer och TV här inne. Det går ingen nöd på mig helt enkelt. Får passa på att fixa iordning lite här inne nu också.
 
Annars då? Imorgon ska jag åka till Marie och hälsa på. Hon är ju superpreggo och kläcker ur sig ett kid när som helst nu typ. Så tänker att jag måste passa på att hälsa på henne innan det kommer. På lördag ska jag och C ha en Harry Potter-maskerad här hemma och jag ska vara professor Trelawney. Har en asbra outfit så det kommer bli awesome! Ska självklart ta en massa bilder så ni också får se. Annars ska jag bara vara hemma och vila, jag blir fortfarande ganska trött av att hitta på saker så det känns jättesköntatt ha tid att hinna återhämta sig på.

AIK

I måndags var dagen då jag fick uppleva en AIK-match för första gången. Det var minst sagt en intressant upplevelse, inte bara matchen i sig utan allt runt omkring. Det var först spelarbussmottagning (supportrarna välkomnar spelarna när dom kommer till arenan i buss) eftersom det var premiärmatch. Det var sjukt mycket folk, bengaler, smällare och flaggor. Har aldrig varit med om något liknande. Vi hade sittplatser så jag passade på att kika på AIK-klacken. Det var sjukt coolt att se!  Själva matchen däremot var väl sådär, AIK spelade ganska dåligt men vi (nu räknade jag tydligen in mig som ett AIK-fan haha) vann med 2-0, så det var ju bra. Det lär bli fler matcher för min del och jag ser faktiskt fram emot det, som den gamla fotbollsspelare jag är.
 
 

Lägenheten del 3: gäst/pysselrummet

Eftersom vi målade en fondvägg i gäst/pysselummet här om veckan tänkte jag att det vore på sin plats att visa hur vi har det där inne nu. Min pysselhörna är väl inte direkt särskilt vacker att titta på men det rymmer det mesta av mitt pyssel och det är ju det som är det viktiga. Här inne får vära gäster husera när de är på besök, så lyxigt att ha ett helt rum där en kan hysa in sina nära och kära när de är på besök.
 
 
Såhär såg rummet ut när vi flyttade in. Första bilden är tagen från hallen och in och andra bilden från rummet och ut mot hallen. Det syns inte så bra men tapeterna där inne var ganska slitna så det kändes inte så peppigt att ha dom kvar.
 
Såhär ser rummet ut idag:
 
 
Här är då pysselhörnan där mottot är strukturerat kaos. Ska försöka bli bättre på att sitta där för nu sitter jag mest fortfarande vid köksbordet men det är så jobbigt att behöva plocka bort allting därifån när en ska använda det.
 
 
Här ser ni fondväggen. Tycker den rosa färgen är så himla perfekt! Om vi hade ägt lägenheten hade jag nog målat hela rummet rosa men det känns lite jobbigt eftersom vi i nuläget kommer behöva måla om rummet när vi någongång i framtiden eventuellt kanske flyttar härifrån (vilket vi absolut INTE har några planer på nu pga helt perfekt lägenhet).
 
 
Hyllan över väggen målade vi i samma färg som fondväggen. I gäst/pysselrummet hänger också mina solglasögon, viktigt att snabbt kunna välja ett par när en ska gå ut! Tavlan bredvid solglasögonen har jag målat själv.
 
Så, det var den lilla turen i gäst/pysselrummet. Nästa vecka kommer för övrigt mattläggaren hit och lägger in ett nytt golv i köket. Kommer bli så bra pga att det golvet vi har nu är så slitet och fläckigt. Hoppas att mattan vi valt kommer passa, men det tror jag. Vi har också köpa tapeter som vi ska ha på ena väggen i köket, kolla in dom här så så fort golvet är bytt ska vi börja fixa med att sätta upp dom också.
 
Ha en fin onsdag!

Inköpt

Tänkte bara att jag skulle visa vad jag köpte igår! Tre klänningar som jag har en känsla av att jag kommer använd väldigt mycket, och så skorna som jag beställde från Asos. Liksom, hallå, rosaglittriga skor. Kan det bli bättre? Typ inte. Längtar tills det blir 100% vår och inte så lerigt så jag kan spatsera runt i dessa.
 
 

RSS 2.0